Visum aanvragen: Australië  

Aangezien ik graag van reizen hou maar ik soms de praktische zaken vergeet zoals visums aanvragen wou ik het even hebben over een visum aanvragen. Gold Coast staat al een tijdje op mijn bucket list.

Gold coast

De stad van de Goudkust strekt zich uit over de zuidoostkust van Queensland voor maar liefst 70 km en reikt tot ver buiten de grenzen van Surfers Paradise, het hedonistische hart. Ooit bekend om zijn kleverigheid, heeft de “Goldie”, voorafgaand aan de Commonwealth Games, een niveau van verfijning bereikt dat weinigen verwachtten van de stad die met goudlamé met bikini beklede Meter Maids is geboren.

 

Een reeks chique nieuwe hotels, waaronder The Darling, opende onlangs, de voortdurende renovatie van Hota, de belangrijkste kunsthub van de stad, en vernieuwde restaurants en uitgaansgelegenheden behoren tot de hoogtepunten van een facelift van miljoenen dollars. Ondanks deze vlaag van ontwikkeling, blijft de sfeer ontspannen. Met weinig must-see voorbij de schitterende stranden.

pexels-photo-2122423

Omdat de Gold Coast zo’n populaire toeristische plek is, is de belangrijkste reden om de maanden van schoolvakanties te vermijden ongebreideld, dat is in de maanden november en december, rond Kerstmis en Nieuwjaar.

 

U wilt alle activiteiten bezoeken en ervan genieten met een minimum aantal mensen om u heen, minder uitgeven aan hotelaccommodatie die meestal goedkoper is buiten die hoge zomermaanden. En je hebt misschien het geluk om een ​​aantal evenementen in de regio te beleven waarmee je het buitenleven volledig kunt verkennen.

 

Krijg je al zin om te vertrekken of staat je vertrek al maanden lang vast?   Hoe moet jij je voorbereiden voor een reis naar “down under”? Alles wordt netjes uitgelegd op https://visumbuitenland.be/ . Vond op de site onderstaande nuttige info.

 

pexels-photo-2122408

 

Er zijn drie stappen die men moet uitvoeren om een visum aan te vragen:

  1. Formulier invulllen

Het visum Australië aanvragen invullen wat in vijf minuten voltooid is.

  1. Afrekenen 

U kan het Australisch visum makkelijk online betalen via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten bedragen 14, 95 per persoon. Wat mij beduidend laag lijkt. Had het bedrag veel hoger ingeschat.

  1.  Officieel visum

Je zal een e-mail ontvangen met een bewijs van toekenning. In spoedgevallen komt die mail binnen het uur aan.

 

Soorten visums

Er bestaan verschillende soorten visums voor Australië. De meest aangevraagde variant is het eVisitor visum, dat zowel voor zakelijke als toeristische reizen kan worden gebruikt. Het wordt daarom ook wel het zaken- of toeristenvisum voor Australië genoemd. Behalve vakanties en zakenreizen, mag hiermee ook vrijwilligerswerk worden uitgevoerd of een korte studie of training worden gevolgd. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen dit visum voor Australië online aanvragen.

Het ETA Australië

Een ander veel aangevraagd visum is het ETA Australië (Electronic Travel Authority). Het ETA Australië is duurder dan het eVisitor visum, terwijl de toegestane reisdoelen en maximale reisduur gelijk zijn. Het ETA aanvragen is dan ook alleen noodzakelijk voor reizigers die géén Nederlandse of Belgische Nationaliteit hebben en daarom geen gebruik kunnen maken van het eVisitor visum voor Australië. Waar op deze website wordt gesproken over het visum voor Australië, wordt telkens gerefereerd naar het eVisitor visum. Dat is namelijk de meest aangevraagde variant door reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, en tevens de variant die u op deze website kunt aanvragen. Nu het visum Australië aanvragen.

Voorwaarden en geldigheidsduur

Aan het gebruik van het online aan te vragen visum voor Australië zijn enkele voorwaarden verbonden. Allereerst moet uw reis een toeristisch of zakelijk doel hebben. Onder bepaalde condities is het ook mogelijk om te werken in Australië. Mocht u niet aan de voorwaarden voldoen, vraag dan een werkvergunning of Working Holiday Visum aan.

In alle gevallen moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

Uw paspoort is bij aankomst nog ten minste 6 maanden geldig

U heeft geen tuberculose op het moment dat u naar Australië reist

U gaat in Australië geen studie of training volgen die langer dan 3 maanden duurt

U bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal meer dan 12 maanden

U verkoopt tijdens uw reis geen diensten of goederen aan Australische consumenten

U heeft geen openstaande schulden bij de overheid van Australië

 

Hoe lang is het visum geldig?

Het visum voor Australië is 12 maanden geldig. Deze geldigheidstermijn gaat in vanaf het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Gedurende deze periode mag u een onbeperkt aantal keer Australië inreizen; u mag echter nooit langer dan 3 maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Verlengen is niet mogelijk; wel mag u zo vaak een nieuw visum aanvragen als u wilt, mits u op het moment van aanvragen niet in Australië bent. Lees meer over de geldigheid op de pagina over de geldigheidsduur

 

Uitleg over het visum voor Australië

Reist u in 2020 of 2021 naar Australië voor een vakantie of zakenreis?De visumplicht geldt voor alle reizigers, dus ook voor toeristen en zakenreizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Alleen indien u een Australisch paspoort bezit, is het niet nodig een visum Australië aan te vragen. Ook meereizende kinderen dienen een eigen visum te bezitten.

De visumcontrole vindt al plaats bij het inchecken of boarden (afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij), zorg daarom dat u de visumaanvraag tijdig indient. Visums voor Australië worden doorgaans binnen enkele werkdagen toegekend (spoedaanvragen vaak al binnen een uur), maar de immigratiedienst adviseert de aanvraag indien mogelijk al enkele weken voor vertrek in te dienen.

zakenreis of vrijwilligerswerk 

 

Het eVisitor e-visum Australië is ook geschikt voor zakenreizen en vrijwilligerswerk. Werk of vrijwilligerswerk in Australië zonder aanvullende werkvergunning of een Working Holiday Visa is echter alleen toegestaan als de reiziger hiervoor geen financiële beloning ontvangt van een Australische organisatie. De werkgever in het thuisland mag de reiziger wel blijven doorbetalen, maar de werkgever mag zelf ook geen directe vergoeding ontvangen van een Australische organisatie voor het werk dat de reiziger aldaar gaat uitvoeren. Het eVisitor visum is voor zakenreizigers wel voldoende om bijvoorbeeld een vergadering, onderhandeling, inspectie of ander soort bijeenkomst bij te wonen. Meer uitleg over wat wel en wat niet mag, vindt u op de pagina met alle informatie over werken in Australië.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s